hot

luni, 16 noiembrie 2009

Panda Cloud Antivirus :)

Cei de la Panda Antivirus fac primul salt remarcabil in domeniul Cloud Computing. Astfel apare Panda Cloud Antivirus fost beta actual versiunea 1.0.



Ce face Panda Cloud Antivirus:

-foarte usor de instalat si folosit
-scaneaza procesele din background
-are optiuni de scanare on demand
-isi face update (din mai multe surse)
-nu are firewall, dar poate recunoaste cativa viermi de pe internet
-este FREE
-este compatibil cu Windows 7
-nu ocupa multe resurse
-necesita o legatura la internet

Ce aduce nou este conceputul implementat in sistemul de update si anume conceputul de Cloud Computing. Practic fiecare sistem pe care ruleaza Panda Cloud Antivirus are o baza comuna de semnaturi din start. La update comunica cu serverele de la Panda Antivirus dar si cu restul de sisteme de pe internet pe care ruleaza Panda Cloud Antivirus. Astfel orice fisier suspect este comunicat si celorlalte sisteme.
Conceputul de Cloud Computing presupunea ca munca sa se faca pe server, si tot acolo sa fie tinute datele si software-ul. Doar ca visiunea celor de la Panda difera putin si adica, scanarea nu se face pe server si se face local pe fiecare sistem. Doar update-ul se face pe server, din informatiile trimise de sistemele client, practic aceast modul fiind singura legatura cu tehnologia cloud.
Panda Cloud Antivirus are si cateva gauri, ca de exemplu nu poate sa blocheze executarea unor virusi, pana nu i-a identificat. O alta problema se gaseste in constructia modului de scanare, acesta avand diverse probleme mai ales la scanarea de foldere si fisiere aflate pe discuri externe sau in retea. Uneori deschiderea de   2 sau mai multe sesiuni duce la blocare efectiva a antivirusului, acesta ne  putand scana nimic pana la urmatorul restart al sistemului.
Tinand cont ca  abia a trecut de stadiu BETA, sa speram ca pe viitor va fii mai bun.
Download  free Panda Cloud Antivirus sau puteti alege alt antivirus de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu