hot

marți, 29 septembrie 2009

Roman Polanski arestat in Elvetia



Pe 26 septembrie a fost arestat la Zurich regizorul Roman Polanski. Franţa şi Polonia au cerut Elveţiei să il elibereze pe celebrul regizor de film, dupa ce a fost arestat la un mandat datând din 1978, pentru sex ilicit (practic pedofilie) cu o fetita de 13 ani, riscand o pedeapsa de 20 de ani.



"Aceasta afacere este practic un pic sinistra. Un om de un asemenea talent recunoscut în întreaga lume,  în special în ţara în care acesta a fost arestat. Acest lucru nu este frumos deloc", a declarat Bernard Kouchner, ministrul francez de externe.

Polanski a fost arestat în SUA în 1977 şi acuzat  ca in timpul unei sedinte foto care a avut loc in casa din Hollywood a lui  Jack Nicholson.a acordat  droguri şi  alcool unei fete de 13 ani si a intretinut relatii sexuale ilicite cu aceasta.
In timpul procesului el a recunoscut acuzatiile, dar a fugit în Franţa.





Samantha Geimer, victima l-a dat in judecata pe Roman Polanski pentru afectarea imagini publice si a ajuns la o intelegere cu acesta, termeni ramanand confidentiali.

Polanski este considerat de către autorităţile SUA ca o persoana ce se sustrage justiei, el trăind în Franţa, evitand sa calatoreasca in tari care au tratate de extrădare cu SUA.


A fost nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film străin de limbă în 1964, pentru Knife in the Water. A regizat Rosemary's Baby în 1968 şi a continuat să facă un alt clasic american, Chinatown lansat în 1974.
În 2003, a castigat titlul de cel mai bun regizor Oscar pentru The Pianist.

Conform unui sondaj facut de CNN, peste 35000 de oameni considera ca fapta lui Polanski trebuie pedepsita desi au trecut mai bine de 30 de ani.

In prezent avocatii regizorului Roman Polanski au depus o cerere de eliberare catre autoritatile elvetiene, incercand astfel sa evite procesul de extradare in SUA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu