hot

marți, 22 septembrie 2009

Nigeria interzice filmul District 9

Guvernul  nigerian a interzis difuzarea filmului pana cand Sony Pictures nu isi cere public scuze si pana cand nu va fii sterse/modificare orice referire la nigeria sau populatia sa.

Pentru cine nu stie nigerieni din film sunt prezentati ca traficanti de arme,criminali, canibali si prostituate pentru extrateresti.

Conform BBC, motivul acestei decizii este un element important în chimia filmului regizat de Neill Blomkamp: o bandă de nigerieni care face contrabandă cu armament extraterestru şi controlează District 9, ghetoul unde sunt închişi 1,8 milioane de extratereştri în acest film-surpriză.


Dacă traficul de arme este controlat în film de gangsterii nigerieni (care mai şi cred că îngurgitarea de organe extraterestre le va aduce forţa deosebită a extratereştrilor), mai există un amănunt foarte supărător pentru autorităţile nigeriene: liderul gangsterilor a primit porecla Obasanjo, exact numele unui fost preşedinte nigerian, Olusegun Obasanjo, aflat în funcţie timp de două mandate, între 1999 şi 2007.

Pe langa toate astea nigerieni sunt bisnitari, vanzand conserve de mancare de pisici la preturi enorme, astfel profitand de foame si pofta extraterestilor. :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu