hot

vineri, 18 septembrie 2009

Apartementele din Pantelimon au cautare

În "blocurile gri" din Pantelimon, preţurile au scăzut în ultimele luni cu aproape 20%, iar agenţii imobiliari estimează că vor mai scădea cu alte cinci procente până la finele anului.

Un apartament cu două camere variază între 48.000 şi 56.000 de euro, iar garsonierele sunt între 29.000 şi 34.000 de euro.

Şi asta pentru că mulţi dintre cei care vor să cumpere în această zonă aşteaptă preţuri şi mai mici. Programul "Prima Casă" nu a reuşit să influenţeze piaţa de aici, tranzacţiile fiind prea puţine.
"În ultimele luni preţurile apartamentelor şi garsonierelor au scăzut în medie cu 15-17%.
Prima Casă se mişcă lent şi în această zonă. Din zece clienţi, doi-trei beneficiază de acest program, Fondul de Garantare se mişcă mai greu, se aşteaptă în medie o lună, o lună şi jumate. Anul viitor, în primul semestru ne aşteptăm la o creştere mică. Ne aşteptăm ca Prima Casă să de rezultate" apreciază Adrian Guşu, Director compania imobiliară Cartagina Real Estate.
Şi în Pantelimon cel mai bine se vând garsonierele şi apartamentele cu două camere, mai toate în blocuri vechi. Potrivit agenţilor imobiliari, doar unul din zece clienţi caută o locuinţă nouă în această zonă. Un apartament cu două camere variază între 48.000 şi 56.000 de euro, iar garsonierele sunt între 29.000 şi 34.000 de euro.
"Zona Pantelimon are foarte multe blocuri confort II, au preţuri mai mici, iar posibilitatea ca ele să se vândă este mai mare, în detrimentul confortului. În Pantelimon cumpărătorii se bazează pe ajutorul băncii, în niciun caz nu se bazează pe cash" spune Daniel Balica, Director compania imobiliara Sud Est Imobiliare.
"Cei care cumpără în Pantelimon sunt persoane de clasă medie, 60% dintre ei au între 30 şi 40 de ani, 20% sunt între 25 şi 30 de ani. Sunt familişti, au un salariu minim de 2500 de lei. 80% dintre ei cumpără prin credit" susţine Adrian Guşu.

conform celor de la imopedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu